Irish Evening 2024: lør. 21. sep. 2024 på Fuglsøcentret

Irish Evening er en unik kultur- & koncertevent, der på bedste vis forener irsk stemning & irsk musik med et lærerigt og underholdende indblik i irsk kultur. Vi er derfor stolte af at kunne præsentere nogle af de nyeste og mest spændende irske musikere og kunstnere på Fuglsøcentret med folk/rockgruppen Joe Gibson & Sailor Bill, trad. band Ríl Time og dansetruppen Realta Dance.
Undervejs vil man kunne nikke genkendende til kendte irske syng-med sange som Star Of County Down, Black Is The Colour, I´ll Tell My Ma, Dirty Old Town, Sally MacLenane, Grace, There Were Roses, Song For Ireland, Caledonia og Wild Mountain Thyme.
Gæsterne vil opleve trad. irsk musik, sange på irsk, moderne irsk folk og Riverdance samt spændende foredrag om Irland og smagning af irsk whiskey & irsk øl, så programmet vil appellere til gæster i alle aldre. Tusind tak for support til Culture Ireland.
Se flyer - Billet LØR. - Nyt om arr. på Facebook

"Det tætteste du kommer på Irland i Danmark..."
Irish Evening er en unik kultur- & koncertevent i Danmark, som fortæller om Irland - både historie, kultur og samfund, og som præsenterer de bedste irske musikere indenfor trad., folk, og rock samt giver smagsprøver på glimrende irske whiskey og øl. 
"Vi vil gerne vise det nutidige Irland, så derfor introducerer vi altid interessante og enestående bands fra Irland, som er kendte i Irland og internationalt, men ofte helt nye i dansk sammenhæng, således at oplevelsen altid bliver frisk og spændende for publikum", fortæller Irlandsekspert Claus Hebor, der har arrangeret "An Irish Evening" samt rejser til Irland siden 2000.

, forsætter Claus Hebor om programmet. 
”Og Realta Dance, som mange husker fra tidligere shows på Fuglsøcentret, er tilbage med dans i absolut verdensklasse, idet Raymond har danset mere end 10 år med Michael Flatley over hele verden. Publikum bliver som sidste år blæst omkuld af deres imponerende dans og stepdans”, slutter han.

Køb billet i god tid
Fuglsøcentret har gennem de seneste 14 år afholdt "An Irish Evening", og hvert år med udsolgte huse. Nu håber Fuglsøcentret, at mange vil komme om fredagen, da man af erfaring ved, at lørdag meget hurtigt bliver udsolgt.
"De fleste gæster køber billet med overnatning til næste år allerede når de checker ud fra Fuglsøcentret efter vores sidste arrangement i september. Jeg er meget glad for, at det er blevet en tradition for mange gæster, og vi arbejder altid på at få et nyt og spændende program hvert år, så gæsterne oplever nye sider af den irske kultur, musik og dans", slutter Claus Hebor.

Program:
13.30: Irsk pub Tír inna nOc med irsk øl og irsk whiskey 
14.00: Fortælling-foredrag omkring Irland
15.00-17.30: Korte pub sessions med trad. irsk musik
15.00-16.15: Irsk ølsmagning 
16.30-17.45: Irsk whiskey-smagning 

18.00: Irish dinner
 
20.00: Realta Dance (Irl.), irsk dance show
20.15: Ríl Time (Irl.), irsk trad. session
           I pause: Realta Dance
21.45: Realta Dance
22.15: Joe Gibson & Sailor Bill (Irl.) irsk folk/rock
00.00: Irish pub i Ovalen – evt. mulighed for session
Alle tider er ca. tider, og der tages forbehold for ændring af tidspunkter og rækkefølge for optræden.


Realta Dance - Irish Dance Show (Irl.)
Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden. Dansetruppen Realta Dance kommer fra Irland og består af 5 særdeles talentfulde dansere, der med smittende humør giver et forrygende show med trad. danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.  
Gruppens leder er Raymond Sweeney fra Drumkeen i Donegal, som startede med at danse i en alder af 9 år og blev professionel danser som 16-årig. 
Han har vundet utallige konkurrencer i irske, engelske og skotske mesterskaber, ligesom han i mange år dansede med vel nok verdens mest berømte dansetrup Michael Flatley’s Lord of the Dance. Han har optrådt med danseshow i Europe, Brasilien, Singapore, Taiwan, USA og Canada, og senest har han været kreativ leder og hoveddanser på showet ”TitanicDance” i Belfast.
Realta Dance var stjerner ved tidligere Irish Evening, og nu kan gæsterne glæde sig til et gensyn med irsk dans og stepdance i verdensklasse, når Realta Dance igen optræder på Fuglsøcentret i sep. 2024.