Irsk musik & koncerter til jeres arrangement

I kan få en meget autentisk irsk oplevelse ved at få en koncert med et irsk band. Vi kan hjælpe jeg til at sammensætte præcis det program, der passer til jeres gæster. Vi kan bl.a. tilbyde følgende irske bands og kunstnere, men også mange flere - så spørg gerne, hvis I har ønsker. 


Sailor Bill - celtic rock (Letterkenny, Ireland)
Sailor Bill er et irsk rockband, der er indbegrebet af celtic rock, som er rock tilsat den kendte og elskede irske tone. De kommer fra Letterkenny i det nordvest-ligste Irland – et uberørt og vildt område ved grænsen til Derry i N.Irland, hvor den barske natur og den turbu-lente historie har præget musik og sang hos Sailor Bill. De spiller en blanding af traditionelle irske sange og moderne rock, der ofte beskriver livet i dette hårde, men meget livsbekræftende hjørne af Irland. 
Bandet har den traditionelle rockbesætning med 2 guitarer, bas og trommer, som udvides med traditionelle instrumenter som violin, mandolin og banjo. 
Publikum kan se frem til en forrygende aften med irsk rock samt en række kendte sange tilsat en god portion rock som ”Dirty Old Town”, ”Galway Girl” samt ”Homes of Donegal” om deres hjemegn – sange som helt sik-kert vil få publikum til at synge eller danse.
Sailor Bill har eksisteret siden 2010 og består af:
•Joe Gibson: sang, guitars, violin
•Kevin Monaghan: bas
•Kieran Neeson: trommer, bodhran
•Thomas Scott: guitar, mandolin, banjo  
Sailor Bill har udgivet flere CD´er samt spillet mange koncerter i Irland og rundt i Europa. De har bl.a. lavet en meget iørefaldende og humoristisk video-hyldest til den irske UFC champion Conor McGregor: www.youtube.com/watch?v=zA9yM-jGAAs&t=10s samt sangen The Helm: www.youtube.com/watch?v=lDzDSklp4dI.


Aoife Scott & Band (Irl) – Irish trad./song (Dublin, Ireland)

Ny stjerne på den irske folk-himmel og del af den berømte Black-familie med bl.a. Frances Black og Mary Black. Efter hendes debutalbum ”Carry The Day” fra 2016 vandt Aoife Scott vandt 2 x Irish Folk Awards 2017 som ”Best Folk Act” samt ”Song of The Year” med ”All Along The Wild Atlantic Way” med efterfølgende udsolgte turneer i bl.a. Australien, USA og Europa.
I jan. 2020 udgiver Aoife Scott hendes andet album ”Homebird” med en ny samling meget smukke og udtryksfulde irske sange. De fleste af sangene er skrevet af Aoife Scott i samarbejde med andre musikere, og albummet er produceret af Ron Black, kendt fra Alison Krauss´ band Union Station.
Aoife Scott´s fantastisk smukke stemme og udtryksful-de sange er helt enestående, hvor den går fra det skrøbelige og æteriske til kraftfuld og stærk. Netop denne professionalisme har hun opbygget helt fra hendes barndom, hvor hun har sunget sammen med hendes mor Frances Black, der er én af de bedst sælgende sangerinder i Irland, samt hendes tante Mary Black, der måske er den mest berømte irske sangerinde nogensinde. Resten af Black-familien er ligeså kendt i musikkredse med bl.a. medlemmer i The Coronas og andre bands.   
Aoife Scotts sange er præget af hendes passion for traditionel musik med tekster, der kredser om dybt personlige fortællinger samt sange omkring irsk historie og sociale forhold, der giver et facetteret og personligt billede af forholdene i Irland i dag.
Siden hun startede som ganske ung i 2013 har Aoife Scott været hyppig gæst i irsk og engelsk TV som BBC's Imeall Geal, den irsksprogede kanal TG4's An Nollaig Linn, Ceol na nOileáin og Fleadh TV Live samt tillige i "The Windmill Lane Sessions".Hun har desuden spillet opvarmning til Bob Dylan og Van Morrison ved festivalen London Feis.
I 2019 blev hendes sang “The December Letter” kåret til Single of the Year ved ASLR Celtic Music Awards i USA samt den mest spillede julesang på den irske nationale radio RTE Radio 1 i december 2018. 
“This Irish Singer stands out for the beautiful crystal clear warm vocals. Stylistically she successfully bridges Irish trad., contemporary singer/songwriter, and pop.” Folk World 
“A fiery passionate young talent springing from a fine musical family” HotPress
“An important instalment in the legacy of traditional Irish music”. Irish Echo
""Carry The Day" is a richly layered impressive debut album" The Irish Times
Læs mere: www.aoifescott.com og se video & TV-optrædener: www.aoifescott.com/video    
 

Joe Gibson "Songs & Words of The Troubles" (Letterkenny, Irland)
Denne konceptkoncert med Joe Gibson fortæller den tragiske historie om urolighederne i N. Irland gennem sange og egne oplevelser. Det er bl.a. smukke sange som ”The Town I Loved So Well”, ”There Were Roses” og mange andre, hvor man måske ikke lige har lyttet til de sørgelige og eftertænksomme ord.
Mange af sangteksterne vises på baggrundstæppet, således at publikum kan forstå ordene samt også synge med. Det er et meget musikalsk og rørende forestilling, der sætter tanker i gang om tolerance og medmenneskelighed. 
Joe Gibson er en formidabel musiker, der mester både violin, guitar, bodhran samt flere instrumenter. Han har spillet med en lang række kendte irske musikere og bands (bl.a. hans eget band Sailor Bill) ligesom han ofte er i radio og TV.
Han har et særdeles medrivende sceneshow med virtuose teknikker på hans violin, der altid kommer langt ud over scenekanten og får publikum med.  
 

Robbed & Lynched, trad.("Pogues-style"), Drogheda, Irland

Det irske band Robbed & Lynched fra Drogheda i det østlige Irland spiller en forrygende blanding af gamle, kendte irske sange ”Rocky Road to Dublin” og ”Star of County Down”, men spiller hovedsagelig også de nyere irske sange af The Dubliners og ikke mindst The Pogues, så det næsten er som at opleve The Pogues live. Forsanger Jimmy lyder som en god udgave af den karismatiske forsanger Shane McGowan, hvilket giver en helt enestående stemning.
Robbed & Lynched er dannet i 2012 af 
•Jimmy Lynch (guitar, vocals) og
•Robin Matthews (tenor banjo).
De øvrige medlemmer er:
•Richie Brennan (bass guitar) 
•Paddy Coyle (whistle, uileann pipes)
•Síle Ní Riain (fiddle).
Netop den meget traditionelle instrument-besætning giver en meget ”irsk” sound, som kombineres med det helt uimodståelige irske humør. Især kan publikum glæde sig over det virtuose spil af violinisten Síle Ní Riain samt den meget irske ”tone” af fløjtespilleren Paddy Coyle.
Robbed & Lynched har spillet over hele Irland, herun-der flere festivaler, og har i det seneste år tillige turneret udenfor Irlands grænser, bl.a. i Wales og USA. I 2017 var de i Danmark, hvor de med stor succes spillede 6 koncerter to både unge og ældre.
www.facebook.com/RobbedLynched

Black Bank Folk (Irl.) – trad./folk/rock (Dublin, Ireland)

Black Bank Folk fra Dublin blev kendte med deres debutalbum ”Rising” fra 2016 med gribende sange, der beskriver 1916-påskeopstanden i Dublin. 
Albummet blev rost til skyerne for kombinationen af trad. og moderne musik samt de udtryksfulde tekster om den historiske opstand. Albummet blev lanceret ved en udsolgt koncert 5. marts 2016 i den historiske Liberty Hall i Dublin med gæsteoptræden af nogle af de mest respekterede irske musikere og digteren Stephen James Smith.
Bandet har efterfølgende turneret over hele Irland, og i 2019 kom deres seneste album ”Last Star Fall”, som er mere moderne sange med personlige fortællinger, der blander den irske historie med det moderne, samt et mere moderne folk/rock-udtryk med inspiration fra indie og amerikana. 
Udover deres egne smukke og kraftfulde sange spiller Black Bank Folk tillige nogle af de mest kendte traditio-nelle irske sange som ”The Foggy Dew”, ”Dirty Old Town”, ”Wild Mountain Thyme”, ”Raglan Road”, ”The Old Triangle”, ”The Rocky Road To Dublin”, ”Paddy on The Railway” samt moderne klassikere som ”Sally McLenane” af The Pogues.
Bandet består af James Sheeran, brødrene John og Mark Colbert, (som bl.a. har spillet med Damien Dempsey, Paddy Casey og Jerry Fish), multi-instrumentalisten Sean McKeon (vinder i 2005 af TG4´s ”Young Musician of the Year”) og Sharon Hussey (vinder af ”Golden Fiddle Awards”, Australien 2010). 
Bandet ”Black Bank Folk” spiller for første gang i Danmark ved ”Irish Evening 2020” på Fuglsøcentret, og vi tør godt love gæsterne en stor og kraftfuld musikalsk oplevelse med nogle af de dygtigste musikere samt smukke sange omkring irsk historie og kultur, ikke mindst irernes hjertegribende kamp for frihed og selvstændighed. 
“Last Star Fall… makes the marriage of rock and folk seem the most natural pairing in the world. Sheer class” Hot Press, 2019
“Stories of love and loss told with fluency and grace**** The Irish Times, 2016
“The Rising Stars of Folk” The Irish Times, 2016
Læs mere: www.blackbankfolk.com  og se video: https://blackbankfolk.com/videos/ 

 
Realta Dance - Irish Dance Show (Donegal, Irland)
Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden. Dansetruppen Realta Dance kommer fra Irland og består af 5 særdeles talentfulde dansere, der med smittende humør giver et forrygende show med trad. danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.  
Gruppens leder er Raymond Sweeney fra Drumkeen i Donegal, som startede med at danse i en alder af 9 år og blev professionel danser som 16-årig. 
Han har vundet utallige konkurrencer i irske, engelske og skotske mesterskaber, ligesom han i mange år dansede med vel nok verdens mest berømte dansetrup Michael Flatley’s Lord of the Dance. Han har optrådt med danseshow i Europe, Brasilien, Singapore, Taiwan, USA og Canada, og senest har han været kreativ leder og hoveddanser på showet ”TitanicDance” i Belfast.
Realta Dance var stjerner ved ”Irish Evening 2019”, og nu kan gæsterne glæde sig til et gensyn med irsk dans og stepdance i verdensklasse, når Realta Dance optræder på bl.a. Fuglsøcentret.
 

Van The Man Band - Tribute to Van Morrison
Van The Man Band spiller udelukkende musik af den verdenskendte irske musiklegende Van Morrison. Det flotte repertoire er en unik blanding af folk, soul, jazz, rock og blues - med en umiskendelig tone af Irland. Blandt hans mest kendte sange er ”Brown Eyed Girl” og ”Have I Told You Lately”, som er moderne klassikere, men gennem alle sange fornemmer man den melankoli og glæde, spiritualitet og musikalitet, som irere er kendt og elsket for verden over.
Van Morrisons musikalske univers er bredt og varieret. Der er en enkelhed og noget velkendt over lyden, for selv om Van Morrison er kosmopolit og ikke altid irsk i sit tonesprog, gennemsyres hans produktion af den typiske irske melankoli og glæde, spiritualitet og musikalitet, som irere er kendt og elsket for verden over.
Med gentagne succesfulde koncerter har Van the Man Band for alvor slået sit navn fast som et orkester, der kan sit kram, og som derfor appellerer til publikum i alle aldre.
Bandet består af 12 medlemmer med en blæser-sektion på fire, og Van The Man Band har bl.a. spillet på Skanderborg Festival, Tunø Festival, Tivoli samt i Danmarks Radio. Det er en enestående koncertoplevelse med en stor, flot lyd – om man vil nyde musikken eller danse.


Stephen James Smith & Enda Reilly (Dublin, Irland)
Denne duo fra Dublin spiller en unik blanding af traditionelle sange, kendte digte samt reciterer deres egne digte tilsat musik. Hele koncerten tager udgangspunkt i dét at være irsk, og indeholder digte fra W.B. Yeats, Patrick Kavanagh samt flere andre af de store irske digtere. 
Et helt unikt indslag i deres koncerter er deres ”Spoken Word Sung Verse”, hvor Stephen reciterer digtet, men Enda synger det – samtidig! Det kan ikke forklares, men skal opleves. 
Desuden fremsiger Stephen flere af hans egne digte, som tager udgangspunkt i det at være irer i et land med en så turbulent historie og enestående kultur.  
De har udgivet flere CD´er, men ”Arise & Go” fra 2012 viser deres store potentiale som formidlere af irsk kultur og digtekunst. Stephen er desuden én af de mest kendte og benyttede nyere digtere i Irland, som ofte er i TV og radio. 
Se www.youtube.com/watch?v=H4PPnwVef4k 

“There’s majesty, presence and an indefinable magic emanating from every second of this album..........If it raises not a tear to your eye or lump in your throat, then take care your soul has left you..........this is breathtaking.........a work of genius” Tim Carroll, Folkwords
“these recordings are alive with subtleties and minute relationships that reward repeated listens.....These recordings are spoken word, song, and written text all at once, — a collaboration that takes away nothing from any genre. Instead, it makes a successful harmony between them.” Mark Noonan, Critical Flame
“It's a powerful album which makes you think about Ireland in the past and present and for me breathes new life to poetry.” 2UIbestow

Foredrag, sessions og musikundervisning
Vi arrangerer gerne et irsk tema, som kan bestå af sessions, hvor eleverne spiller med de irske musikere, musikundervisning samt foredrag omkring Irland med udgangspunkt i f.eks. historie, kultur, musik, mentalitet eller aktuelle emner.

Få tilsendt lydfiler, yderligere informationer samt priser på bands helt uforpligtende!