Irsk whiskey- & øl-smagning samt whiskeyrejser til Irland - med humor, viden & kultur.

Vi arrangerer events med irsk whiskey- og/eller ølsmagning, som kan udvides med et multimedie-foredrag og musik.
Endvidere arrangerer vi whiskeyrejser til irland med VIP-besøg på de bedste destillerier, som vi ofte har et personligt venskab med.
Næste arrangementer:

  • Tor. 19. sep.: 18.30-20.30 på Tir Na Nog, Århus: Whiskeysmagning med distiller Harry Evans fra Boann Distillery, Irland med smagning af Boann Whiskeys samt exclusive warehouse samples, som begge er Danmarkspremiere. NB foredrag er på engelsk. Billet - åben for alle: 
  • Fre. 20. sep.15.00-17.00 på Maltfabrikken, Ebeltoft: Whiskeysmagning med distiller Harry Evans fra Boann Distillery, Irland med smagning af Boann Whiskeys samt exclusive warehouse samples, som begge er Danmarkspremiere. NB foredrag er på engelsk. Maltfabrikken, Ebeltoft. Billet - åben for alle: 
  • lør. 21. sep. 2024, kl. 15.00-16.15, Fuglsøcentret: Ølsmagning med irske øl fra craft brewery O´Hara´s i Carlow, Irland med Morten Andreasen fra Premium Beer. Billet - åben for alle: www.fuglsoebillet.dk/vare/irsk-oelsmagning-23-09-2023/ 
  • lør. 21. sep. 2024, kl. 16.30-17.45 på Fuglsøcentret:  Whiskeysmagning med distiller Harry Evans fra Boann Distillery, Irland med smagning af Whistler Irish Whiskey. NB foredrag er på engelsk. Billet - åben for alle: www.fuglsoebillet.dk/vare/irsk-whiskysmagning-23-09-2023/
  • Tor. 14. nov. 16.30-18.30 på Aksen House of Business, Skejby: Foredrag & whiskeysmagning "Irish whiskey makes people talk..." med whiskeyskribent & Irlandsekspert Claus Hebor, der for tæller om udviklingen af irsk whiskey samt smagning af 5 spændende, nye whiskeys, der viser spædvidden i irsk whiskey. Billet:

Introduktion til irsk whiskey & øl
De fleste kender nok de almindelige irske whiskeys som Jameson, Bushmills og Tullamore Dew, men Irland producerer faktisk nogle fantastisk spændende og velsmagnede whiskeys, single malts og Pot Stills. Irsk øl er også verdenskendt som Guinness og Kilkenny, og hvis man har rejst lidt rundt i Irland kender man også O´Hara´s, KInnegar, Murphy´s og McFarlane. Og det er bestemt ikke nogen tilfældighed, at irsk øl og whiskey er værdsat over hele verden, og at Guinness nok er det mest berømte brand i verden - med de mest originale kampagner med irsk humor.

Whiskeyforedrag /-smagning: "Irish whiskey makes people talk..."
En humoristisk og lærerig indføring i den irske whiskeys vidunderlige og forunderlige verden. Udover at alle deltagere lærer, hvordan man drikker whiskey, så får man whiskey´ens historie fra de irske munke i Mellemøsten over engelske skatteopkrævere til kollapset af irsk whiskey i det 20. år og den nylige Irish Whiskey Revival, hvor der i dag er mere end 40 destillerier på øen.
Samtidig får tilhørerne en beskrivelse af håndværket i whiskeyfremstilling, da det kræver de rigtige råvarer, fade, smagsløg og tid - samt masser af erfaring at fremstille god whiskey. Undervejs bliver der også tid til små anekdoter og sayings omkring whiskey, samt hvorfor irsk whiskey er den hurtigst voksende spiritus i verden.
Foredraget ledsages af 4-6 forskellige nye, spændende irske whiskeys, som viser spændvidden i irsk whiskey, men kan udmærkes høre af folk, der ikke deltager i smagningen. Pris og whiskeys aftales, således at det passer til tilhørerne, om det er nybegyndere, øvede eller whiskey-connoisseurs. 

Det siger gæsterne:
"Whiskeysmagningen med Claus Hebor var en spændende og lærerig oplevelse. Hans passion for Irland og irsk whisky var smittende. Vi smagte så også på noget rigtig lækker whiskey :-)"
Per M. - whiskeysmagning på BrewPub at Maltfabrikken, juni 2024

Tusind tak for en rigtig god smagning i fredags. Det er dejligt at opleve et entusiastisk menneske med en stor viden, og som forstår at formidle sin viden på en fængslende måde. Det var en stor oplevelse!
Lars Broni, fmd. Brabrand Whiskyklub – Maltværket, april 2024

STOR ros til dig for et supergodt arrangement, og jeg er sikker på, at de fleste var meget tilfredse. Vi solgte alle billetter. og det kan jeg kun være begejstret for.
Jeanni Scalamonti, leder af kulturområdet, Brøndby Kommune, marts 2017

Få et arrangement i jeres firma, forening eller privat
Vi arrangerer Irish Whiskey & Beer Tastings for både virksomheder, foreninger og private, hvor vi i fællesskab sammensætter det program af gode whiskeys og/eller øl, som passer til gæsterne. Det kunne være gode whiskeys som Redbreast (pure Pot Still whiskey, som whiskey oprindelig blev produceret i Irland), Commemare (den eneste "tørve-whiskey" i Irland), Tullamore og Teeling eller nogle af de mere ukendte whiskeys som The Whistler, Silkie, Dingle, Slane og de mange andre gode pot still og malt whiskeys.
Samtidig får I en grundig indføring i de udvalgte whiskeys og øl, samtidig med at det krydres med oplevelser, fotos og film fra Irland - og der kommer også en irsk joke eller 2 undervejs, så vi får den rigtige stemning af irsk "craic."

Hvorfor er irsk whiskey speciel?
Whiskey er faktisk en irsk opfindelse! Det var det irske keltiske folk Scoterne, som i 6-800-tallet tog Uisga Beatha (betyder ”water of life”) med til Caledonia, som jo så senere kom til at hedde Skotland.
Skotsk og irsk whiskey laves at nøjagtig de samme råvarer: maltet byg og vand, men der kan være meget forskel på whiskeyen: irsk whiskey er lavet af malt (spiret byg), som er tørret i lukkede ovne, d.v.s. de får ikke den meget røgede og tørvede smag, som skotsk whisky er kendt for. Samtidig er irsk whiskey ofte destilleret 3 gange mod kun 2 – og endda nogle gange kun 1 – i Skotland. Resultatet er en meget  mere blød og venlig whiskey, der måske ikke smager så særpræget og egenartet som skotsk whisky, men som til gengæld kan drikkes af alle.  Og smagen bliver kun fremhævet af lige at få et drop vand i whiskeyen, - så kan selv de mest sippede dame lide den. Irsk Whiskey staves iøvrigt altid med ”ey” og ikke som skotsk kun med ”y”.
 
Besøg et irsk whiskeydestilleri
Hvis man skal besøge et irsk whiskey destilleri, så er der masser af muligheder i Dublin og rundt om på hele øen. Vi har kontakt med alle destillerier i Irland, og kan få arrangeret specialbesøg og -smagninger.
Vi har stor erfaring med at organisere og markedsføre arrangementer og kan hjælpe jer med rådgivning til at få hele arrangementet til at klappe. Vi kan også udbygge en whiskey- og/eller ølsmagning med levende musik, således at det bliver til et helaftens-arrangement.
Samtidig kan vi levere markedsføring af arrangementet - både i form af færdigt materiale som flyers, annoncer og website samt konkrete aktivieteter, der sælger billetterne.
Vi står naturligvis til rådighed med yderligere oplysninger, og glæder os til at høre fra dig.

Det siger gæsterne:
Whiskeyrejse til det østlige Irland:
"... så spillede alt bare på 10. Personligt nød jeg også at der var "luft" i programmet, og at det hele ikke var pakket fra morgen til aften."
Per Vester, Brabrand Whiskyklub, maj 2024