Grupperejser til Irland 2024 - med Irlandsekspert & historiker Claus Hebor

Lige nu har vi følgende rejseafgange til Irland. Alle rejser præsenterer det smukkeste af Irland med den spektakulære natur og den enestående kultur, historie og mentalitet, og vi kommer helt tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på god mad, musik og craic. Kontakt os hvis I ønsker jeres helt egen rejse, så skræddersyer vi det til jer, men idéelt set skal vi vide det ca. 10-12 måneder før afrejse af hensyn til hotelkapacitet.

Vores grupper varierer fra mindre grupper på 12 til 24 gæster. Ved større grupper er vi ofte to guider, der tager sig af jer.
Da vi rejser i en lille gruppe med lokal buschauffør kan vi komme ud til unikke steder, som kun kendes og kan nås af de lokale, og som er mere storslåede og betagende smukke, end hvad man vil opleve på en turistrejse i en stor bus.
Nogle af afgangene er reserveret lukkede grupper, mens andre er åbne for alle interesserede. I kan læse mere om de enkelte rejser på denne website eller rekvirere et fuldt dag-til-dag program. Det er vigtigt at tilmelde sig i god tid, og alle rejser lukkes min. 3 måneder før afgang. 

Vær opmærksom på, at gæster på vores rejser skal være selvhjulpne samt i normal fysisk form, hvilket mindst svarer til at man uden problemer kan gå til 3. sal på trapper. Vi har gæster fra 8 - 95 år på vores rejser, men af hensyn til de andre gæster er det vigtigt, at alle opfylder ovenstående. De opslåede rejser er derfor ikke "ældrerejser" (selvom ældre, der opfylder ovenstående, er meget velkomne), og hvis man ønsker en rejse med specielt hensyn til ældre, folk med begrænset mobilitet, o.l, så kan vi sagtens arrangere det, så blot kontakt os.

Program 2024:

Hvis I har behov for en specialrejse i 2024, så kontakt os snarest. Program opdateres løbende. Tek. arr.: Kultur-Retur/Team-Island cvr.: 29809895, hvis ikke andet angivet.

Østlige & vestlige Irland: Betagende natur & spiritualitet i Irland - 9 dage / 8 nætter
tor. 18. - fre. 26. apr. 2024 med Kristeligt Dagblad og KulturRetur (UDSOLGT)
Tilmelding & rejseprogram. Rundrejse med fokus på spiritualitet, tro og religion i Irland, hvor vi besøger de vigtigste spirituelle steder i Irland, hører historien om både den keltiske og katolske tro i Irland samt møder spændende lokale eksperter til foredrag og diskussion. Rejsen går fra Drogeda til vestkysten, over Galtee Mountains til Glendalough og videre til Dublin. En kulturrejse udover det sædvanlige, hvor tro, historie, natur, spiritualitet og irsk kultur & gæstfrihed er omdrejningspunktet. Artikel i KD

Kerry & Dingle: Irlands mest storslåede natur & livsbekræftende kultur ”off the beaten track” - 8 dage / 7 nætter
Man. 08. - man. 15. juli 2024 (UDSOLGT) med Kristeligt Dagblad & KulturRetur
Man. 19.- man- 26. aug. 2024 (UDSOLGT) med Kristeligt Dagblad & KulturRetur
PROGRAM & TILMELDING. På denne helt enestående kulturrejse med udgangspunkt i ”off the beaten track” & ”meet the locals” besøger vi det mest elskede hjørne af Irland i co. Kerry - kendt som en postkort-idyl af irsk natur med høje bjerge og neongrønne marker ved det turkisblå Atlanterhav. 
Da vi rejser i en lille gruppe med lokal buschauffør kan vi komme ud til unikke steder, hvor turister ikke kan komme - og som er mere storslåede og betagende smukke som Kerry Cliffs, der er højere og mere imponerende end Cliffs of Moher.
Vi bor på et typisk irsk guesthouse i den lille, hyggelige irske by Killorglin, hvor vi kan opleve bylivet med små butikker, restauranter med lokale råvarer, pubber med trad. musik og ikke mindst den helt særlige stemning hos de lokale, som man kun finder udenfor turiststederne. 
På mange måder kommer vi 100 år tilbage i tiden med sange på gælisk (sean-nós) og storytelling, så vi får et unikt og meget livsbekræftende indblik i irsk kultur, mentalitet og historie. I vil simpelthen opleve det ægte og uspolerede Irland med hjerte og sjæl…

Det keltiske Irland i fortid & nutid - 8 dage / 7 nætter
Man. 06. - man. 13. maj 2024 (UDSOLGT) med Kristeligt Dagblad & KulturRetur
Man. 07. - man. 14. okt. 2024 (FÅ PLADSER TILBAGE - ÅBEN FOR ALLE) med Kristeligt Dagblad & KulturRetur
Program & tilmelding. På denne helt enestående kulturrejse med udgangspunkt i det keltiske/gæliske Irland besøger vi de mest betydningsfulde steder i Irland med keltisk/gælisk kultur. Det er en rundrejse i den nordlige halvdel af Irland med kendte og i overvejende grad mindre kendte oplevelser, som viser, at den keltiske/gæliske indflydelse i Irland har været - og stadig er – meget stor og helt afgørende for den irske kultur, mentalitet og samfund - selv i dag. 
På rejsen besøger vi de gamle keltiske kultsteder og templer, hvor vi hører de berømte keltiske legender om Queen Maeve og Cuchulainn, bor i det største keltisk/gælisk-talende område i Irland samt får en grundig indføing i det keltiske samfund med deres unikke love, værdier og spiritualitet. Desuden oplever vi den stadig levende keltiske/gæliske kultur gennem trad. musik og storytelling, præcis som for 2000 år siden. Naturligvis indeholder rejsen også noget af det mest storslåede natur i Irland med mulighed for korte vandreture langs Atlanterhavet. ANNONCE - ARTIKEL OM REJSEN 

Whiskeyrejse Dublin & østlige Irland - 5 dage / 4 nætter
08.- 12. maj 2024 (LUKKET GRUPPE)
Specialrejse for forening med fokus på irsk whiskey med besøg på 6 destillerier, museum samt privar smagning. Desuden sightseeing samt irsk kultur.

Nordvest- & N.Irland: Storslåede Donegal, Derry & Belfast - 8 dage / 7 nætter
man. 21. - man. 27 maj 2024 (UDSOLGT)
man. 02. - man. 09. sep. 2024 (ÅBEN FOR ALLE)
Det nordvestlige Irland er ukendt for de fleste turister, men byder på enestående naturscenerier med Europas højeste havklipper, ægte keltisk kultur, lokale specialiteter på gode restauranter og hyggelige små byer, som lever livet som for 100 år siden. Samtidig besøger vi i Derry og Belfast, hvor I bl.a. oplever det imponerende Titanic Museum, et af naturens allerstørste mirakler Giants Causeway samt kører på en af verdens smukkeste kystveje langs Antrimkysten. I kommer naturligvis også til at høre den turbulente historie om The North med besøg i Museum of Free Derry og Crumlin Road Gaol. Det er en kulturrejse med fokus på den uberørte natur, store seværdigheder, de bedste irske fødevarer samt masser af kultur, musik og craic.

Vestlige Irland: Tæt på Irlands sjæl i Galway, Connemare, Aran Islands & Dublin - 8 dage / 7 nætter
Man. 09.- man. 16. sep. 2024 (UDSOLGT)
Man. 30. sep. - man. 07. okt. 2024 (UDSOLGT)

Rundrejse i det vestligste Irland, hvor vi vil vise gæsterne det smukkeste af Irland med den spektakulære natur og den enestående kultur, historie og mentalitet.
Oplev det vildsomme og utroligt smukke vestlige Irland, som er ukendt for de fleste turister. På rejsen tager jer med ud i helt uberørt natur ved det blå Atlanterhav for at opleve den smukke natur samt opleve seværdigheder, steder og historier, som kun kendes af de lokale. Rejsen giver et fremragende indtryk af, hvordan natur og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender.
I Dublin oplever vi den smukke, pulserende storby med de mange seværdigheder, gamle bygninger og hyggelige museer. En overflødighed af enestående oplevelser for dem, der har lyst til nye og helt ukendte sider af Irland. Her kommer vi tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på god mad, musik og craic. 

Sydvestlige Irland: Det farverige Cork, Bantry & Sheeps Head - 8 dage / 7 nætter
man. 19.- 26. aug. 2024 (ÅBEN FOR ALLE)
Rejsen går til Cork og den sydvestlige del af Irland, hvor Cork er den 2. største by i Irland, og har en livligt musik- og pub-liv. Herefter fortsætter vil til den hyggelige kystby Bantry i  West Cork, som er kendt som “rebel county” samt for den vilde og smukke natur langs Atlanterhavet og de små hyggelige byer. Her er flere områder, hvor man stadig taler irsk (Gaelta-cht) som Oileán Chléi-re, Béal Átha'n Ghaorthaidh (Ballingeary), Cúil Ao-dha (Coolea) og Cill na Martra (Kilnamartyra), hvor man kan opleve den ægte irske musik, sang og dans. West Cork er også kendt for de kulinariske oplevelser med gode lokale råvarer, og mange restauranter har modtaget mange internationale udmærkelser. Det er en kulturrejse med fokus på den uberørte natur, smukke vandreture, de bedste irske fødevarer samt masser af kultur, musik og craic.

Ireland VIP-Tour 2024 - 5 dage / 4 nætter
datoer kommer i 2024 (LUKKET GRUPPE)
Specialrejse for Irlands-enthusiaster, hvor vi hvert år siden 2003 har udforsket nye og kendte områder i Irland. I 2023 gik rejsen til Bantry, West Cork & Beara Peninsula med vandreture, kulinariske oplevelser og musik.

Gymnasierejse Dublin & Galway - 5 dage / 4 nætter
man. 08.- fre. 12. april 2024 (LUKKET GRUPPE)
Studierejse for gymnasium til Dublin & Galway med sightseeing, kultur & musikundervisning.

Specialrejse til organisation: Dublin & østlige Irland  - 5 dage / 4 nætter
datoer ikke fastlagt 2024 (LUKKET GRUPPE)
Specialrejse med unikke virksomhedsbesøg og oplevelser, der er tilpasset foreningens ønsker. Desuden indføring i irsk kultur og mentalitet.

Program opdateres løbende - Tek. arr.: Kultur-Retur/Team-Island cvr.: 29809895, hvis ikke andet angivet.

Flere rejser er løbende under udarbejdelse, så kontakt os eller følg med på denne website.